Det var när likheten mellan Skansens nakenråttor och hårlösa penisar diskuterades som den omskrivna grodan hoppade ur Wahlströms mun.

– Vi lanserade våra nakenråttor som vandrande penisar. Varenda bög i hela Stockholm var ju här första veckan.

I slutet av programmet kommenterade Akolor skämtet som ”inte okej” och gick senare ut på Facebook med en längre kommentar.

– Idag sa Jonas Wahlström ett jävligt opassande skämt om homosexuella, som jag kände inte var ok och sa det. Det resulterade i att vissa tyckte det var bra, men som vanligt så är det alltid någon som ska dra PK-argumentet. Att vara PK är inte något dåligt. Det handlar helt enkelt om att ta hänsyn till att människor är olika och att ord kan såra en människa.

– Att vara PK handlar om att man kan tänka tillräckligt långt innan man öppnar käften för att inse att den/de man pratar om på ett nedvärderande eller icke genomtänkt sätt inte tycker att det är kul eller enbart sårande. Så om du känner att du absolut inte har någon empati eller inte kan tänka innan du talar, kör på din linje och var inte PK. Men bespara oss andra från dina åsikter. Att trampa på en annan människa i ord eller handling är inte och kommer aldrig vara en mänsklig rättighet.

Wahlström har sedan gått ut och sagt emot att det ska ha varit ett skämt.

– Det var inte menat som något ofördelaktigt skämt, utan ett faktum. De är lite skrynkliga, lagom stora, skära och hårlösa. Vi lanserade dem så, gaytidningen QX gjorde ett stort reportage och många kom och tyckte det var kul, säger han till Nöjesguiden och fortsätter.

– Vad är PK? Jaha jag säger som Fritiof Nilsson Piraten ”man kan inte prata om en stoppnål utan att en enögd jävel känner sig träffad”. Jag anser inte att jag trampat på någon. Jag bara konstaterade att även homosexuella personer tyckte det var kul och kom och tittade.

QX notis från 1998 när nakenråttorna lanserades på Skansen.