I söndags sändes TV-programmet ”Le Iene” där chefen för Italiens antidiskrimineringsbyrå Unar,  Francesco Spano, ifrågasattes på grund av ett finansiellt stöd till samarbetsorganisationen, Anddos, (Nationella föreningen mot diskriminering på grund av sexuella läggning.)

Le Ienes reporter blev erbjuden att köpa sex av personer på några av de bastu- och sexklubbar som är medlemmar i Anddos och konfronterade Francesco Spano med detta i programmet. Efter TV-sändningen valde Francesco Spano att lämna sin tjänst.

På Anddos hemsida säger organisationen att det hela är en häxjakt och anklagar Le Iene för att ägna sig åt outing genom att påstå att Francesco Spano är homosexuell och att bidraget till Anddos därmed gjorts för egen vinning.

Anddos bildades 2012 och samlar en lång rad olika kommersiella klubbar och föreningar runt om i Italien. Föreningen bedriver dessutom en kampanjverksamhet för såväl hälso- som identitetsfrågor. Från Unar har de tilldelats 55 000 € för att genom studie i ett samarbete med bland annat psykologiska institutionen vid Universitetet i Sapienza ta fram ett utbildningsprogram kring diskriminering och våld.

Organisationen säger även på sin hemsida att de är motståndare till prostitution och om det uppdagas att det förekommer hos deras medlemsklubbar så utesluts dessa.

Läs mer om händelsen på Anddos hemsida