På ryggen har fotbollspelarnas namn nämligen bytts ut mot stärkande citat av starka kvinnor.  Bland annat Silvana Imam, Gudrun Schyman, Gina Dirawi, Zara Larsson och SKAM-Noora (!) står för citat som ”Believe in your damn self” , ”The future is female”, och ”Se aldrig ner på någon om det inte är för att hjälpa henne upp”.

– Landslagströjan är en viktig och stolt symbol för oss och jag tycker att det är häftigt att vi genom den kan sammanstråla med andra starka kvinnor och röster, att vi tillsammans kan visa att allt är möjligt. Det finns alltid behov att påvisa för unga tjejer att det går att lyckas, att man kan göra det man vill oavsett, och att man inte ska känna sig begränsad på något sätt och framför allt inte på grund av kön, säger Lotta Schelin, lagkapten i ett pressmeddelande.

Kampanjen, som kallas #IDittNamn, kommer att pågå fram till den internationella kvinnodagen den 8 mars och är ett initiativ av adidas, Svenska Fotbollförbundet och spelarna i damlandslaget som vill inspirera kvinnor att ta plats – och visa att allt är möjligt.

Den nya landslagströjan kommer också släppas i butik, i begränsad upplaga, den 8 mars hos adidas, adidas återförsäljare och hos Intersport. Priset är 749 kr och då går 10 procent av försäljningen till satsningen ”Alla är olika – Olika är bra” som supportar unga kvinnors idrottande. Dessutom går adidas in med 100 000 kr till projektet.