Tidigare i år blev hans kiltyoga en viral succé när han i bar överkropp yogade loss i de skottska skogarna tillsammans med sin elev Tristan Cameron-Harper. Nu har skogsyogaläraren Finlay Wilson blivit utsatt för homofoba dödshot då någon lämnat ett handskrivet brev vid hans ytterdörr
– I tisdags morse låg där ett brev i vilket jag uppmanades lämna mitt hem, och ta med mig min hund. För att jag är gay, berättar Wilson i en video för BBC The Social.
– Första reaktionen var rädsla och panik, för i brevet står det att denna person sett mig under en längre tid och att de håller koll på mig via sociala medier.

Finlay Wilson är nu rädd att han eller hans älskade hund Amaloh ska råka illa ut. Bland annat klär han in sin brevlåda i en bur så att hans hund inte ska komma åt den om något farligt lämnats där.
– Folk tror att homofobin inte längre finns, men så är det inte. Den kan närsomhelst landa på din farstukvist i form av ett  hot mot vår trygghet. Och vi måste ta kampen. Det onda i världen vinner bara om goda människor står och tittar på utan att agera, säger Finlay Wilson.

Den skotska polisen är på ärendet, och en taleskvinna för dem säger att polisen i Skottland inte tolererar hatbrott i någon form och att alla har rätt att leva i säkerhet och utan att vara rädda.