Nyhetssajten gaymiddleeast.com rapporterade igår att de senaste årens utveckling då hbt-personer lämnats i fred av myndigheterna i Syrien ser ut att förändras. I mars och april har minst 25 män anklagade för homosexuella aktiviteter arresterats i samband med razzior mot fyra privata gayfester.
Sajten uppger att ”de flesta” männen åtalas för homosexuella handlingar, några åtalas för att sälja och/eller köpa eller bruka illegala droger och ytterligare några åtalas för att ha arrangerat ”obscena” fester där såväl drogbruk som homosexuella aktiviteter uppmuntrats.
Enligt sajtens information så skall några av de arresterade fortfarande sitta häktade då deras familjer vägrar att betala borgen för dem och med anklagelser från polisen om homosexuella aktiviteter uppger sajten att de nu riskerar hot från familj och grannar även om de släpps fria.
Polisens övervakning av raggparker har inte inneburit att några personer arresterats.
Enligt nyhetssajten skall myndigheterna uppge att det är endast för ”säkerheten” som man gjort ingripanden mot fester där man sett att drogbruk ökat och bevakning av raggparker skall ske för att motverka rån.