Den Oregon-baserade regnbågsfamiljen väntar sitt första biologiska barn till juli. Men redan idag är de tvåbarnsföräldrar till en son och en dotter som de adopterat från ett instabilt hem.

Trystan har valt att vara väldigt öppen med sin graviditet på internet. Dels för att han vill visa andra transpersoner att de inte behöver ge upp sina drömmar om ett familjeliv.

– Jag har möjligheten att utöka min familj på ett mer framåt sätt än till exempel adoption, vilket vi redan har gjort. Vi råkar helt enkelt ha alla delar som vi behöver för att få barn, och dessutom ville jag uppleva en graviditet. Jag tycker det är härligt att jag både får vara man och bära ett barn, säger Trystan till The Huffington Post.

Familjelyckan har väck starka reaktioner. Paret är överväldigade av alla glada tillrop och lyckönskningar. Samtidigt som många kritiska röster letar sig fram på internet.

– Men anonymitet som skydd tar sig människor frihet att berätta vad de vill ska hända med oss, våra barn och vår familj. Anledningen att vi skaffar barn är för att vi vill se mer kärlek i världen, och det är jobbigt att påminnas om hur svårt det kan vara.

I Trystans vardagsliv går graviditeten obemärkt förbi för de flesta, vilket han kopplar till att han är just man.

– Män och deras kroppar utsätts inte för samma granskning. När kvinnor är på offentliga platser tar folk sig friheten att titta, uppmärksamma, döma eller kanske till och med kommentera. Men de bryr sig inte om hur män ser ut. Jag tror de flesta tänker att jag har en ölmage.