Oavsett vart i landet du befinner dig hittar du en pridefestival i någorlunda närhet den här veckan. Utbudet sträcker sig från nordligaste Lappland och hela vägen ner till Skåne.

Kiruna 27-29 juni

På besök i den arktiska lilla staden i norr är ingen mindre än Cameron Jai, utnämnd till Årets Trans på QX Gaygala 2017. Stjärnskottet uppträder ikväll på Scandic och Pride-kommittén utlovar färgglada drinkar och en redig fest!

Sundsvall 2 – 8 juli

Sundsvall Pride firar tio år och är större än någonsin. De startar på söndag med en Regnbågsmässa i Gustav Adolfs-kyrka med både solister och kör.

Västerås 29 juni – 1 juli

Här har vi ännu en regnbågs-jubilar, Västerås Pride gör sitt femte år för att vara exakt. På lördag blir det en storslagen parad med avgång från Stora Torget klockan 13.00. På kvällen bjuder flat-DJ:n Katja Gustafsson upp till dans på den stora Pridefesten på Stadshotellet.

Säffle 1 juli

De beskriver förra årets Pridefest som ”en succé” och är laddade för en favorit i repris på lördag. Det blir Prideparad med avslutning i Kanalparken där underhållningen står uppladdad med lokala hjältar.

Nyköping 30 juni – 1 juli

Nyköping Pride hamnade i rabalder med Sverigedemokraterna i vintras när SD:s sa att inga skattepengar borde gå till deras ”exhibitionistiska manifestation”. Men nu är det alltså dags att visa hur viktig Pride faktiskt är. Det blir otroligt homosexuellt besök från Mark Levengood och uppträdande av Grand Abyss. Happy Pride där nere!

Varberg 1 juli

Här kan vi snacka om en pittoresk Pridefestival. Den lilla kuststaden har ett fullspäckat schema centrerat runt den 1 juli med parad, feministisk kör och flera uppträdanden.

Kristianstad 28 juni – 2 juli

Den Skånska pärlan hissar sin regnbågsflagga på Stora Torg idag och firandet håller igång tills söndag. Med spännande gäster som Loulou Lamotte och trans-kyrkoheren Ann-Christine Ruuth.