Teresa, Emelie och Emma från Edgekollektivet titulerar sig själva som glitterexperter och älskar dragqueens. Inför Gävle Pride erbjuder de därför chansen att fördjupa och förälska sig i dragqueen-kulturen.

– Det börjar med lite inspiration, draghistoria och mingel. Sen kommer man få lära sig att lägga en glamorös make up, hur man går i högklackat och fix och trix med peruken. Ju större hår desto bättre. Vi kommer även skapa galna kreationer tillsammans. Less is never more, säger tjejerna till QX.

På plats finns också ”star coaches” Tobias Lola Hellman som turnerat Europa med sin glittrande show och Lars Lunkan Lundström vinnare av Miss Carneval Spain.

Vilka attribut behöver man för att bli dragqueen?

– Det finns absolut inga måsten. Men såklart är det bra om man har en glammig feeling och en fabulös attityd. Sen är det upp till var och en vad man känner är drag. Vi har inte några krav på förkunskaper. Men det är ju extra festligt om du har ett dragqueen-namn.

Hur hittar man sitt drag-namn?

– Det vet vi faktiskt inte, men vi tänker att det alltid funkar att sätta ”Miss” eller ”Lady” framför.

Lägret äger rum den 11-13 augusti och är helt gratis tack vare bidrag från Gävle kommun. Den stora avslutningen är under Gävles Prideparad den 19 augusti då din nyfunna dragkaraktär får visa sina moves på ett discoflak.

Skicka in din anmälan till [email protected] och hitta din inre druga i sommar!