Redan som 8-åring förklarade C.J. sig själv som hbtq-person. Mamman Lori är engagerad i hbtq-rörelsen och har skrivit en bok för föräldrar till hbtq-barn inspirerad av C.J. Boken Raising My Rainbow: Adventures in Raising a Fabulous, Gender Creative Son, har varit högt uppskattat och hyllats med ett litteraturpris.

– C.J. identifierar sig själv som könskreativ. Han säger att han är en pojke som bara gillar tjejsaker och vill bli behandlad som en tjej, skriver Lori på sin blogg.

C.J. använder manligt pronomen men rättar inte personer som felkönar honom och säger att han inte bryr sig om folk tror att han är en tjej.

Efter 10-åringen firat Pride tillsammans med sina föräldrar slog skådespelaren James Woods till. Han retweetade en bild med texten: ”Det här är sött. Vänta bara till den stackars ungen växer upp, förstår vad ni har utsatt honom för och trycker ner era styckade kroppar i en frys i garaget.

Nu öppnar föräldrarna upp om mobbingen i en intervju med The Huffington Post.

– Jag hamnade i ett chocktillstånd. Det var sent på kvällen och jag tittade runt på Facebook och såg den här tweeten eftersom en vän hade kommenterat. Till en början kunde jag inte ta in hans ord tillsammans med bilden på oss från Pride. Min hjärna kunde liksom inte registrera att James Woods sa att min rara, lyckliga och harmlösa 10-åring skulle döda oss, stycka våra kroppar och lägga dem i frysen, berättar Lori.

– Han antydde också att vi tvingar på vår son att vara könskreativ. Alla som känner oss vet att det inte är sant.

Efter skådisens attack har familjen fått utså hat och hot från allmänheten.

– USA har ett klimat just nu där folk tror att det är okej att säga sårande, hatiska och falska saker utan konsekvenser. Det känns som att många har glömt bort vad empati är, säger Lori.

Gayikonen Neil Patrick Harris från komediserien How I Met Your Mother har gått ut och försvarat familjen. På sin Twitter kallar han James Woods för ”oerhört ignorant och smaklös”.