Paret har lagt fram en lång lista med anklagelser om trakasserier från invånare och tjänstemän i staden Hitchcock i Oklahoma, rapporterar amerikanska News 9.

Randy Gamel-Medler flyttade till den lilla jordbruksstaden Hitchcock med sin man och son. Paret planerade att utöka familjen genom att adoptera fler barn och längtade efter en lugnare tillvaro.

Han engagerade sig i den lokala politiken för att lära känna invånarna. Men när det blev känt att de var ett gaypar med en rasifierad adoptivson säger han att allt ändrades.

Gamel-Medler berättar att familjen blev en måltavla för homofobi och rasism. Utanför hans arbete sattes en skyllt upp där det stod att han var ”en jävla bög”. En kvinna ska också ha försökt bryta sig in i familjens bil samtidigt som hon skrek att hon skulle ”ta sonen, slita av hans huvud och skita ner i halsen”.

I stämningsansökan beskriver paret hur statsförvaltaren frågat vad de kommer göra när ”ert hus brinner ner och vi inte skickar ut brandkåren?”. Det efter han fick reda på att sonen i familjen var rasifierad.

Den 28 maj brändes familjens hus ner till grunden trots att brandstation låg ett kvarter bort. Gamel-Medler säger att han plötsligt hörde ett fönster krossas i garaget och att lågor snabbt spred sig i huset. Enligt paret ska grannar och polis ha suttit på trädgårdsstolar och tittat på när huset brann ner.

– Vi förlorade allt vi skapat under 27 år. Allt vi ägde förstördes, säger Gamel-Medler till Associated Press.

Polisen och borgmästaren förnekar anklagelserna och säger att de inte har hört någon som har yttrat sig rasistiskt eller homofobiskt mot familjen.

Paret har nu skjutit upp sina planer att adoptera fler barn under rättsprocessen och lämnat staden.