Martin, 25, hissade sin första Prideflagga vid huset i Rättvik för ett och ett halvt år sedan. Men i april klipptes flaggan ner och två dagar senare tog Nordiska motståndsrörelsen (NMR) på sig dådet.

Attacken uppmärksammades av Expressen och Martin beställde en ny regnbågsflagga som hissades vid familjens hus. Flera grannar valde även dem att hissa egna Prideflaggor för att visa sitt stöd.

– Jag vill inte på något sätt ta på mig äran över de andra flaggorna som har kommit upp över sommaren. Men vissa bekanta sa efter stölden att det inspirerat dem att hissa regnbågsflagg och ta ställning, säger han.

Men i natt attackerades flaggan återigen. Den här gången klipptes även två grannars Prideflaggor ner, och Martin misstänker att det även den här gången är nazister som ligger bakom.

-Det är jätteotäckt och självklart obehagligt att tänka på att de har varit här under natten. NMR är ju en rörelse som har blod på sina händer och ligger bakom flera våldsbrott, säger han.

”Får stöd av familjen”

Storasystern Jenny Kallur har med resten av familjen visat sitt stöd till brorsan och utanför hennes hus svajar nu en Prideflagga.

– Jag är lyckligt lottad som har så otroligt mycket stöd och trygghet i mitt liv. Därför tänker jag inte låta mig själv bli rädd och tystas av det här.

Varför är det viktigt för just dig att stå upp för hbtq?

– Jag är ju själv gay så det ligger jättenära mig personligen. Det bidrar till att jag står nära hela hbtq-rörelsen och jag har många nära vänner som är hbtq. Dessutom är det ett demokratiskt problem att delar av samhället inte accepterar alla människors lika rätt, säger han och fortsätter:

– Med en extremhöger som blir mer och mer synlig med olika dåd, vandalism och brott känner jag mig ännu mer beslutsam att stå på mig och göra det lilla jag kan för att min röst ska bli hörd. Det här ska inte tysta mig, säger Martin.