Nu är det inte långt kvar tills Australien röstar om en könsneutral äktenskapslag. Sidorna för och emot är mitt i en hetlevrad debatt. Superstjärnan Kylie Minogue är en av de som är för. Cowboyhatt-bärande riksdagsledamoten Bob Katter är emot.

I en intervju med Sky News tar Katter kampen till en ny nivå och anklagar nu homosexuella för ordstöld, rapporterar Pink News.

– Jag har alltid varit tydlig med min ställning. Men jag vill vara ännu tydligare, homosexuella grupperingar i Australien stal order ‘gay’.

”De homosexuella sa ‘vi tar ordet och har det som vårt eget”

– Ordet har stor betydelse för mig eftersom jag fick högt betyg i Engelska, ett väldigt väldigt högt betyg. Jag skrev också en utmärkt uppsats om Alexander Popes dikt The Rape of the Lock som läser: ‘Then Belinda smiled and all the world was gay‘. Den meningen lockar fram en underbar bild. Gay var det vackraste ordet i det engelska språket. Men då sa homosexuella ‘vad bra, vi tar ordet och har det som vårt eget’.

Vidare menar Katter att ”de homosexuella” använde samma resonemang när de bestämde sig för att försöka sig på stölden av ordet äktenskap.

– Vad mer ska de få ta? Ska de också ta ifrån oss vår frihet att säga att vi inte accepterar det de håller på med?

– Vissa kanske är födda så. Men det ger dem inte rätten att sno vårt vackraste ord, och nu en av de vackraste institutionerna i mänsklig historia. De försöker stjäla den med.