Läraren hade avsatt en heldag åt hbtq-frågor. Hon hade bjudit in en expert till klassen så att eleverna kunde få svar på alla sina frågor. Sen delade hon ut broschyrer med fakta samt vanliga frågor och svar om sexualitet och könsidentitet, rapporterar Pink News.

I broschyren stod förklaringar på en rad olika ord som lesbisk, transsexuell, cis och bottom. Ordet bottom förklarades som ”en person som väljer att ta en mer passiv roll i en sexuell akt”. Men det blev för mycket för vissa föräldrar som tog till internet för att uttrycka sitt missnöje.

– Vissa saker borde vi få lära våra egna ungar om vi vill. Det borde inte skolan eller en lärare i sjunde klass få göra, säger Sirell Fiel, pappa till en av eleverna i en arg Facebook-video, och fortsätter:

– Det här är någonting som min elvaåring absolut inte ska lära sig i sjunde klass. Det är oacceptabelt, säger han.

I videon läser han upp ord som står förklarade i broschyren som eleverna har fått, och fastnar på ett till.

– ”Könskorrigerande operationer!”. De tar bokstavligen våra barns oskuld med det här skitsnacket, säger han.

Läraren stängs av

Efter flera klagomål från föräldrar till skolan har nu läraren stängts av medan skolan utreder händelsen. Skolans biträdande rektor har kommenterat beslutet till Post Star.

– Både föräldrarna och jag är oroliga. Det fanns termer i broschyren som var olämpliga för åldersgruppen, säger Vince Canini.