Gabriels styvpappa Isauro Aguirre är huvudmisstänkt för mordet på hans åtta år gamla styvson. Mamman är också misstänkt för medhjälp till mord men kommer att prövas separat.

I takt med att rättegången nu lider mot sitt slut i Kalifornien har detaljer om Gabriels sista tid vid livet uppdagats.

Varning för stötande innehåll

Pojken ska under en sex månaders period ha torterats av mamman och styvpappan.

Enligt åklagare har Gabriel sprayats med pepparspray, blivit tvångsmatad med kattavföring, bundits fast och stängts in i ett litet skåp under långa perioder. Pojkens två äldre syskon, då 10 och 12 år gamla vittnar om fruktansvärda förhållanden i hemmet riktat mot pojken.

– Mamma och hennes pojkvän tvingade Gabriel att äta ruttna saker. Jag minns hur han fick utgången spenat som han spydde upp och tvingades äta igen, säger Gabriels äldre bror Ezequiel i rätten enligt ABC7.

I obduktionen hittades en mängd plastkulor i pojkens könsområde, ansikte och mage. Vilket visar på att han även har blivit skjuten med en luftpistol.

Jurymedlemmar bröt ut i gråt av tortyrdetaljerna

Ett flertal i juryn har tidigare under rättegången gråtit så okontrollerbart av detaljer och vittnesmål att de tvingats avbryta.

Dagen då Gabriel slutligen mördades blev syskonen vittnen. De berättar hur de såg styvpappan och mamman slå och sparka Gabriel i vardagsrummet en längre tid. Sen ska de ha släpat in honom i deras sovrum för att fortsätta tortyren.

– Jag satt på sängen och såg när mammas pojkvän slog honom, säger Gabriels äldre syster, och fortsätter:

– Han slog luften ur honom. De skrek på honom att han skulle vakna. Mamma bestämde sig för att ringa polisen och sa åt mig att ta en trasa för att torka upp blodet, berättar systern.

En av poliserna som utrett mordet vittnar om skadorna på Gabriels kropp.

– Jag har varit mordutredare i tio år och jag har aldrig sett sådana skador på ett barn. Det är de värsta jag har sett, säger polisen Elliot Uribe.