Joseph Dasilva, 28 och Travis Dasilva 36 från San Dieago, USA fick ett oväntat avslut på sin semesterresa till Thailand, rapporterar USA Today.

Paret driver tillsammans Instagram kontot Traveling Butts där de lägger upp foton på sina rumpor bredvid diverse turistattraktioner. Kontot har i samband med gripandet raderats men hade tidigare 14 000 följare.

Den senaste bilden var från det buddhistiska templet Wat Arun i Bangkok, Thailand. Paret knäppte två bilder där de visade rumporna framför den heliga byggnaden vilket väckte stor ilska. Bilderna på paret spred sig snabbt och lokalinvånare krävde ett polisingripande.

När makarna skulle resa tillbaka till USA i tisdags kväll greps de på flygplatsen. Enligt polisen är de anhålla för ”allmän oanständighet” och riskerar sju års fängelse.

Ska ses som en varning till andra

– Det rör sig inte om vanliga anklagelser om allmän oanständighet. De anklagas för allmän oanständighet på en plats för dyrkan. De riskerar ett längre fängelsestraff. Det här ska ses som en påminnelse, alla ska respektera Thailands religion och kultur, skriver thailändska myndigheter.

Enligt The Huffington Post har polisen i hemstaden San Diego varit i kontakt med paret och diskuterar nu med amerikanska myndigheter om nästa steg.

– Jag är oerhört besviken på deras agerande. Men jag för samtal med myndigheter för att utreda vilken typ av hjälp vi kan erbjuda, säger Nicole Murray-Ramirez.