Varje år anordnar USA:s president och first lady en julfest för journalister och mediahus på Vita huset, och i år blir det första året som makarna Trump håller i partyt.

Melania Trump har redan pyntat huset efter sitt tycke. Det är tema vitt och glitter med en mängd julgranar, även de i glittrande vitt.

När inbjudningarna damp ner till tidningsredaktionerna i USA blev det smärtsamt uppenbart att vissa ”stammisar” inte längre är välkomna. Framförallt ska the Trumps ha valt bort gay- och mörkhyade journalister, rapporterar Pink News.

Chris Johnson är reporter på den anrika hbtq-tidningen Washington Blade. Som politisk reporter blir han inbjuden varje år, men nu tillhör han en av de som får stanna hemma.

”Trump exkluderar hbtq-communityt”

– Först tänkte jag att de måste ha missat min inbjudan, säger han till The Independent.

Han mejlade Vita huset och frågade vad som hade hänt men hänvisades upprepade gånger vidare till andra personer. Inbjudan kom aldrig.

– Det är konsekvent med hur Vita husets nuvarande pressekreterare har behandlat mig. Jag har bara fått ställa min fråga två gånger under det senaste halvåret. Det hela stämmer överens med Trump-administrationens policy att exkludera hbtq-communityt, säger Johnson.

En annan som får stanna hemma är April D Ryan från American Urban Radio Networks. Hon har närvarat på julfesten de senaste 20 åren.

– Jag tror inte att de glömde bort mig, jag tror att de inte gillar mig. De föraktar mig av någon anledning, säger Ryan till The Washington Post.

CNN har valt att bojkotta festen.