Pink News var först att rapportera om uttalandet som den evangeliskt kristna rådgivaren Tony Perkins gjort under sitt webbsända radioprogram.

Att han är anti-gay råder inga tvivel då han tidigare skämtat om att homosexuella kan komma att upprätta koncentrationsläger för att plåga kristna, samt sagt att pedofili är ett homosexuellt problem.

Det var också Perkins som förbannade kampanjen It gets better, där kända hbtq-personer stöttade unga i ett försök att förhindra det växande antalet självmord bland just hbtq-personer. Han menade att det var en kampanj för att locka in barn i en destruktiv livsstil.

”Var väldigt varsamma”

I hans senaste uttalande uppmanar han till försiktighet innan man tackar ja till att vara gäst på ett samkönat bröllop.

– Jag kan förstå argument om att man måste visa kärlek. Men ibland är att visa kärlek att stå upp för sanningen. Jag tror att vi lurar in folk i en falsk känsla av trygghet genom att spela med på det som är kulturellt acceptabelt i vissa kretsar, säger Perkins om gayäktenskap och fortsätter:

– Jag tänker inte säga till folk att de inte får närvara. Så långt skulle jag inte gå. Men jag uppmanar folk att vara väldigt varsamma.

– Jag personligen skulle inte gå. Det skulle inte passa sig helt enkelt. Folk vet vart jag står och vad min bibliska sanning är.