Hatbrottet tog 49 personers liv och lämnade många med bestående skador. Den 45-åriga polisen Omar Delgado har beskrivits som en hjälte för hans insats under terrornatten. Det var han som räddade Zumba-instruktören Angel Colon efter han skjutits sex gånger.

Men Delgado blev också skadad på Pulse, han lider av allvarlig posttraumatiskt stressyndrom efter skjutningen, rapporterar Attitude.

Vaknar mitt i natten och skriker

Sedan den 12 juni 2016 har han vaknat varje natt med ett skrik då han drömt samma mardröm från nattklubben. Han har också problem att vistas på allmänna platser som barer, restauranger och ställen med mycket folk.

Efter månader av rehabilitering återvände trebarnspappan till jobbet, men symtomen gjorde en patrullerande tjänst omöjlig och han tvingades ta en administrativ roll inom polisen.

– Jag kan inte leva mitt liv på samma sätt som innan Pulse. Jag mår uselt och jag ser hur mitt gamla jag försvinner mer och mer, säger han till NBC News.

Förlorar pensionen

Nu har han blivit uppsagd från och med den 31 december i år, bara ett halvår innan han skulle ha rätt till full pension.

– Jag blev helt ställd. Min dotter frågade mig varför jag inte fick arbeta som polis längre, och jag fick försöka förklara att det är eftersom jag är sjuk. Det är en svår sak att ta in för en nioåring.

Omar Delgado hälsar på Angel Colon som han räddat, på sjukhuset.