I förra veckan öppnades för nionde året Q! Film Festival i indonesiska Jakarta. Festivalen som hålls på flera biografer i staden .
Religiösa extremister från Islamiska Försvarsfronten protesterade i tisdags våldsamt.
Den Islamiska försvarsfronten har också protesterade mot såväl Goetheinstitutet som det franska kulturcentret som bägge varit med om att finansiera Queerfilmfestivalen.
– Vi vill att festivalen stoppas eftersom den visar filmer som förespråkar homosexuella relationer, förklarade Salim Alatas ordförande för den Islamiska Försvarsfronten i Jakarta.
Ett 50-tal studenter från University of Indonesia genomförde under onsdagen en protest och förklarade att filmerna var ”fyllda av brott mot moral och religiösa värderingar”. Studenterna hävdade enligt The Jakarta Post att filmfestivalen stred mot såväl landets lagar mot pornografi som konstitutionens skrivningar om ”tolerans och demokrati”.
Bakom festivalen står Q-Munity Foundation for Equality in Indonesia och dess talesperson John Badlau berättar för Jakarta Post att man av säkerhetsskäl tvingats ställa in onsdagens föreställningar. Festivalen pågår till den 3 oktober.
Flera organisationer för mänskliga rättigheter har krävt att polisen garanterar att de som tar till våld inte skall lyckas stoppa festivalen.

q-munity.org