Ryssland är bottenrankad när det kommer till djurrättigheter. Nyligen var ett lagförslag uppe för diskussion som ämnade att införa vissa rättigheter för hundar. Skulle lagen passerats hade det inneburit att en viss grad av grymhet mot hundar som tränas för jakt hade varit olaglig.

Men i debatten varnade den ryska senatorn Sergei Kalashnikov att djurrättigheter kan vara en inkörsport till hbtq-rättigheter, rapporterar Pink News.

– Vi bemöter många västerländska modeflugor med humor, som till exempel politisk korrekthet, sexuella minoriteters rättigheter med flera. Varje liknande tanke blir absurd när man tittar på det från en logisk synvinkel, säger Kalashnikov enligt The Moscow Times till politikerkollegornas applåder.

– Vi passerar inte bara en lag som inte fungerar av många olika anledningar, vi visar också att vi följer samma väg som leder till att försvara sexuella minoriteters rättigheter.

Lagförslaget avslogs. Vice talmannen Stepan Zhiryakov ska ha poängterat att hundar inte är att likställas med sexuella minoriteter.

Djurrättigheter och mänskliga rättigheter för hbtq-personer i Ryssland står fortsatt stilla.