USA:s president Donald Trump gick till val med sloganen ”Make America great again”. Hittills har det inte visat sig vara ”great again” för hbtq-communityt då Trump bland annat blev den första amerikanska presidenten i världshistorien att tala på en anti-hbtq konferens.

Vicepresidenten Mike Pence har också oroat hbtq-communityt. 2006 kallade han samkönade par för ett bevis på ”samhällelig kollaps”. Han har också varit med och röstat emot att transpersoner ska få använda rätt toalett samt röstat emot slopandet av anti-komma ut lagen Don’t ask, don’t tell.

Nu har Pence grannar i den lyxiga skidorten Aspen dekorerat vice presidentens grind med en regnbågsflagga.

Sheriffen Joe DiSalvo säger i en intervju med The Aspen Times att secret service-vakterna inte reagerade på flaggan när den hängdes upp av grannen.

– Han trodde först att de skulle konfrontera honom och säga att han inte fick göra det. Men de sa bara ”vi är inte här för att begränsa din yttrandefrihet”, berättar DiSalvo.

Efter bemötandet från livvakterna ska mannen som hängde upp flaggan ha bjudit dem på en chiligryta. Ännu finns det inte några rapporter om att flaggan har tagits ner.