Polisen i Toronto är mitt i ett hårresande fall med ett flertal försvinnanden och mord. Det började med att kroppsdelar från två män, som försvunnit från huvudstadens gaykvarter, hittades nergrävda i odlingslådor och rabatter vid ett bostadshus.

Misstankarna riktades snabbt mot en 66-årig landskapsarkitekt som ansvarat för trädgården. Efter fynden meddelade polisen att de fortsatte leta i trädgården efter fler kroppar. Sökandet gav frukt och nu är trädgårdsmästaren misstänkt för ytterligare tre homomord.

– Vi tror att det rör sig om ännu fler, men jag har ingen aning om hur många fler offer vi kommer att hitta, säger polischefen Hank Idsinga till The Observer.

Gräver efter kvarlevor i 30 trädgårdar

De hittills identifierade offren har försvunnit mellan 2o1o och 2017.

– Vi letar i runt 30 ytterligare trädgårdar kopplade till den misstänkte. Vi tror att det finns kvarlevor runt dessa hus och för tillfället arbetar vi för att säkra dem, säger han.

Rättsläkaren jobbar fortfarande med att identifiera en del av de kroppsdelar de hittat vid första huset. Men än så länge är samtliga offer hemmahörande i hbtq-communityt.

– Det är mestadels män med rötter i Mellanöstern som spenderat mycket tid i gaykvarteren.

Upprättat stöd för hbtq-communityt

Polischefen vill inte svara på om männen tros har lockats med sex eller dejter av trädgårdsmästaren.

– Vi vet att många i communityt har svårt att förstå och smälta uppgifterna. Vi uppmuntrar er att prata med era vänner och familj, säger han och påpekar att polisen även har stödpersoner redo att bistå hbtq-communityt,

– Vi förstår att det kan finnas närstående som inte varit medvetna om att deras försvunna anhöriga har varit aktiva i gaykvarteren. Offren kan komma från var som helst. Vi letar också efter personer som har besökt Toronto under Pride och rapporterats försvunna.

Utgrävningen av trädgårdarna har precis börjat och för tillfället vågar de inte spekulera i vart det kommer sluta.

– Men vi tror att antalet offer kommer att öka. Vi har aldrig sett något liknande, säger Idsinga.