Stables planerade att mörda Pride-deltagare med machete och yxa. 20-åringen skröt om planen på internet och skrev i en Facebook-grupp för extremhögern att ”han skulle ut i krig” och ”slakta varenda jävla bögjävel”. En kvinna som såg inlägget larmade polisen och tog skärmdumpar av 20-åringens inlägg som hon postade på Facebooksidan för det hotade Pride-eventet, skriver The Independent.

– Jag har fått nog. Jag vill inte leva i en gayvärld och i helvete heller att jag låter mina barn växa upp i en sådan värld. Vad hände med våra traditioner? De är fan förstörda. Jag bryr mig inte om jag dör. Jag slåss för det jag tror på vilket är mitt lands framtid, mitt folk och min ras, skrev Stables.

Polisen grep honom i hans bil i närheten av lokalen där eventet hölls.

Under rättegången spelades filmat hatmaterial upp som bevis. I en videosnutt syns Stables tända eld på en Prideflagga samtidigt som han säger ”homosexuella ser bäst ut i lågor”.

Stables har hela tiden förnekat till planering av terrorbrott och sagt att han endast har gett utlopp för sina aggressioner på nätet.

Under rättegången har han också kommit ut som bisexuell.

Straffet är ännu inte satt men under onsdagen antydde domaren att ”han kanske aldrig kommer ut” samt att de undersöker rättspsyk som ett alternativ.