Aftonbladets Frida Söderlund är reporter bakom ett samhällsreportage om Sveriges ätstördhet. En av personerna som valt att dela med sig av sin sjukdom är gaykillen Natan Nygård, 23.

– Hbtq-personer är i riskzonen för psykisk ohälsa, depressioner och just ätstörningar. Och det är viktigt att vi pratar om det. Vi blir dödade och vi dödar oss själva, säger han till Aftonbladet.

Det började som ett självskadebeteende när han var 16 år gammal. Han berättar att det utvecklades till en ätstörning genom viljan att kontrollera sin kropp.

– Jag slutade äta. Jag räknade kalorier och vägde mig varje dag. Jag var besatt av min kropp och hur den såg ut – vad jag kunde förändra och hur jag kunde gå ner i vikt.

Han träffade flera psykologer, men säger att han aldrig fick riktad hjälp för sin ätstörning.

”Jag är inte ätstörd för att jag är bög”

– Många psykologer och terapeuter som jag haft genom åren har försökt förklara mitt mående med att jag är bög. Det tror jag är anledningen till att jag inte har fått den hjälp jag har behövt. De har inte sett mitt problem utan bara det som är framför. Men jag är inte bög för att jag är ätstörd och jag är inte ätstörd för jag är bög.

– Roten av problemet är min ätstörning och hur samhället ser ut, säger han.

Se filmen om Natan nedan och ta del av fler berättelser ur Landet Ätstörd här!