Ulf Nordvall är arrangör för Winter Pride – och det är inte första gången. Till QX berättar han om vintriga Pride-minnen och after skie.

Hej Ulf! Vad är det bästa med Åre Winter Pride? 

– Det bästa med Åre Winter Pride är att vi kombinerar natur och träning med galna after skier och fester.

– Och att hela byn ställer upp och backar upp oss, allt från det stora företagen till de små företagen, man känner verkligen att det är Pride i hela byn.

Det är inte första gången du håller i spakarna – dela ditt favorit Winter Pride-minne!

– Jag har varit projektledare för Åre Winter Pride 2015 och från förra året tog jag över hela arrangemanget vilket är väldigt roligt och lärorikt.

– Ett roligt minne var Anton Hyséns föreläsning förra året med över 600 skolbarn. De var helt lyriska över att få lyssna på honom.

Vilka tre programpunkter är ett måste i år?

Tre grejer som via vi lyfter i år är pulka-racet på fredagen, paraden på lördagen där man både kommer kunna åka skidor samt gå, och sen är det lördagens avslutningsfest på Country Club.

Är Åre Winter Pride för regnbågsfamiljer eller mer för solisterna? 

Winter Pride är både för barnfamiljerna och solisterna, med tanke på att vi i år har Pride under påsklovet så bygger vi hoppborgar och erbjuder bowling för barnen.

Vad gör man om man inte kan stå på ett par skidor? 

– Om man nu inte åker skidor så finns det massa grejer att göra i alla fall. Till exempel finns ett väldigt bra restaurangutbud, äventyrsbad på Holiday Club, shopping på byn och after ski kan man gå på även om man inte åker skidor.

– Ett måste är att besöka Åre chokladfabrik, där man gör fantastiskt goda chokladpraliner, det har gjort en väldigt fin Pride-strut med massa god choklad i. I år har vi även schlagerspinning, yoga, och dansklasser på Sats gym som finns på Holiday Club.

Om man nu är sugen på att lära sig åka skidor så har Skistar riktigt bra skidlärare