Det är samma grupp som stöttar antigay-profilen Kim Davis som igår gick ut med bojkotten.

Davis gjorde ett namn för sig 2015 som myndighetskvinnan som vägrade utfärda vigselbevis för samkönade par. Trots flera domslut gjorde Davis allt hon kunde för att motverka att gaypar i kommunen kunde hämta ut de nödvändiga papperna för att gifta sig.

Hon hävdade religionsfrihet men hamnade slutligen i fängelse i sex dagar. Det var då som gruppen The Liberty Council kom till undsättning, tungt utrustad med advokater. De har fortsatt att sponsra Davis genom hennes ständigt pågående antigay-agenda.

Nu har hennes advokat Mat Staver framfört ett nytt utspel. Han menar att flickscouternas kakor måste bojkottas då de ”propagerar för abort och promiskuöst sex”, rapporterar Pink News.

– Den en gång viktiga organisationen Flickscouterna har gjort en tragisk nosdykning genom att politiskt propagera för abort och promiskuöst sex till oskyldiga flickor, säger han och fortsätter:

– Det är viktigt att folk förstår att vinsten från deras kakförsäljning går åt att skada unga flickor istället för att hjälpa dem. Jag uppmanar folk att tacka nej till kakorna.

Det Staver syftar på är att flickscouterna inte längre har som policy att lyfta fram avhållsamhet som preventivmedel.