World Aids Day uppmärksammas i år för 12e året i rad. Runt om i landet håller bland andra Noaks Ark, Hiv-Sverige, RFSL ocb RFSU en rad aktiviteter för att samla in pengar till kampen mot hiv och för de av oss som lever med viruset och för att sprida information liksom att ge oss en tid att minnas vänner som gått bort. Det blir ljuständning och fackeltåg, minneshögtider i kyrkor, informationsbord och teaterföreställningar.
I Malmö blir det ljuständning vid Triangeln, det är öppet hus hos Noaks Ark och Positiva Gruppen Syd där musikalen Elegies for Angels, Punks and Raging Queens spelas vid åtta. I S:t Matteus Kyrka arrangeras en gudstjänst. Och för de som vill skaka loss rejält efter en hel dags program på natten kan vi tipsa om att Cabaret Moulin har sin julshow på Tangopalatset.
I Göteborg hålls minneshögtid i Domkyrkan och på Bee Kök & Bar samlas det in pengar till PG Väst. I Nordstan blir det final i talangjakten ”WAD talent” liksom en rad infoaktiviteter.
Helsingborg har traditionellt öppet hus hos Noaks Ark och en meditativ ljusgudstjänst i S:t Maria kyrka med kören After Eight. På Domustorget i Kristianstad går ett fackeltåg arrangerat av RFSL och RFSU. I Kalmar samlas man vid Domkyrkan där en högtid arrangeras med musik och tal. Fackeltåg och ljushögtider arrangeras även i Gävle, Söderköping, Uppsala, Skara och Skövde.
I Stockholm blir det närmast svårt att hinna med om man vill följa alla olika artistarrangemang under onsdagen.
Ett av de centra för WAD-aktivister som uppstår är Sergels Torg och Kulturhuset. Klockan 16.00 hålls en ljusmanifestation och inne på Kulturhuset hålls en rad aktiviterer hela dagen. På kvällen övergår det till Klubb Red Ribbon där bland annat Emil Jensen uppträder.
Noaks Ark har traditionsenligt sin WAD-konsert i Engelbrektskyrkan. I år står Andreas Lundstedt, Rebound, Sean & Magnus, Thomas Hanzon, Sara Varga och Odebrand för framträdandena.
På Kolingsborg är det WAD-gala till 03 där matbiljetterna såldes slut i ett nafs. Men det går bra att komma in även om man inte äter och se det digra programmet. Andreas Lundstedt är på plats även här i form av Alcazar-medlem, Velvet, Lili & Susie liksom Neo är några andra artister som ställt upp när Diamond Dogs kallat för att stötta upp Hiv-skolan för barn som lever med hiv i Sverige.

http://aidsdagen.se
http://www.wad.se