Den 26 maj är det dags för Öckerö Pride och förberedelserna är i full gång på öarna utanför Göteborg. Deras första Pride ägde rum förra året, och nu ville de satsa på större marknadsföring.

– Vi bestämde oss för att satsa på stora, synliga och dyra affischer. Vi ansökte om polistillstånd och fick det, skriver de på sin Facebooksida.

Men de nya affischerna blev inte långvariga.

– Samma natt väljer några småsinta människor att åka runt på våra öar och med verktyg ta ner en efter en. Affischerna som vi var så stolta och glada för. Affischerna vi vänt på varenda krona för att få råd med! De fick ens inte hänga uppe i ett dygn.

De avslutar med att skriva att ilskan blir till glöd och menar att händelsen bevisar att Öckerö Pride behövs.

Inlägget har i skrivande stund delats 452 gånger och kommetnarsfältet har fyllts med 309 stöttande meddelanden. Allmänheten har swishat pengar till föreningen som nu har råd med nya affischer.

– Vi har fått ett jättefint bemötande. Det började ramla in kommentarer och uppmuntrande tillrop, och det har det fortsatt att göra under dagen. Flera har också skänkt pengar, och ett företag har erbjudit sig att trycka upp nya affischer, säger Karin Sandström från föreningen till Expressen.

På Facebook firar de nu succén som kom efter affischsabotaget.

– Vi vände vandaliseringen till en kärleksstorm. Tack alla, nu tar vi oss en lugn stund i solen.

Öckerö Pride går av stapeln lördag den 26 maj.

NU FÅR DET VARA NOG!När vi tryckte våra affischer bestämde vi oss för att satsa på stora och synliga affischer. Och…

Publicerat av Öckerö Pride den 13 maj 2018