De senaste åren har en nationell debatt bubblat upp om Irlands strikta abortlagar. Sedan 1983 är det ofödda fostrets rätt till liv grundlagsskyddat. De strikta förbudet har tagit flera kvinnors liv när de tvingats att utföra aborter utanför sjukvården.

Ett offer som fungerat som bensin på elden för att ändra lagen är den 31-åriga tandläkaren Savita Halappanavar som dog 2012 efter ett missfall i graviditetsvecka 17.  Savita behandlades på Galways universitetssjukhus för sepsis, blodförgiftning, framkallat av ett påbörjat missfall. Hon och hennes man bad om en abort men sjukhuset nekade förfrågan med hänvisning till abortlagen vilket slutligen ledde till att Savita avled av missfallet på sjukhuset.

Den irländska befolkning går till valurnorna fredag den 25 maj, och enligt de senaste mätningarna är det jämt, 44 procent säger att de tänker rösta ja till att ta bort grundlagen som hindrar abort medan 32 procent säger att de tänker rösta nej, till det hör ett stort antal som fortfarande inte har bestämt sig.

Några som har bestämt sig och står bestämda på ja sidan är hbtq-aktivisterna i RQR. Vote No driver en mycket grafisk kampanj med bilder på aborterade foster främst utplacerade utanför sjukhus som tar emot kvinnor med missfall och problematiska graviditeter.

På bilden syns en av de snällaste bilderna från Vote No-sidan då de andra bilderna är för grafiska för att publiceras.

Det är dessa bilder som RQR har tagit strid mot.

I sina kanaler visar de hur de täcker över bilderna genom att bland annat använda regnbågsflaggan.

From yesterday’s counter-demo against the ICBR 😈💖 #RQR

A post shared by RADICAL QUEERS RESIST – RQR (@radicalqueersresist) on

Does this look like a game to you? #RQR #StopPunishingTragedy

A post shared by RADICAL QUEERS RESIST – RQR (@radicalqueersresist) on