Igår skrev QX om det hot som Karlskrona Pride har fått utstå. Festivalen, som började i måndags och har sin Prideparad imorgon, tvingades göra sin första anmälan om hatbrott redan under onsdagsmorgonen efter en man likställt homosexualitet med pedofili.

Då bekräftade även Karlskrona Prides ordförande, Sophia Ahlin, att hotet blivit så stort att de inte längre har volontärer ute längst paradvägen.

Nu rapporterar SVT Nyheter Småland att hotet mot Pridefestivalen i Karlskrona tyvärr har sällskap. Även Kalmarsunds Pride som ligger drygt en timme bort har fått utstå hot. När det förra året var dags för Kalmars Prideparad försökte till exempel nynazister genomföra en motdemonstration.

Hotet ska ha varit så påtagligt att flera engagerade valt att hoppa av.

– Hat och hot är sedan flera år tillbaka vardag för oss som valt att engagera oss i det här. Det finns exempel där medlemmar valt att inte fortsätta eftersom de haft arbetsgivare som har svårt att acceptera det vi arbetar för, säger Ahlin till SVT Småland.

Vidare menar Ahlin att de nu står vid ett vägskäl, och ordförande för Kalmarsunds Pride, Jennie Wallin, instämmer.

– Vi gör vårt bästa för att årets Pride ska bli så bra som möjligt, säger hon och berättar att hon för tillfället är på besök i Karlskrona för att ta reda på om de orkar arbeta vidare.