Efter att en saudisk man arresterats för försök till utpressning av en manlig student har frågan om landets hårda morallagar väckt diskussion.
Mannen utgav sig för att vara kvinna på ett syriskt nätcommunity och fick nakenbilder sända till sig. När han fått dessa utpressade han studenten och krävde betalt för att inte offentliggöra dem.
Till sajten Gaymiddleeast.com säger Mellanöstern-aktivisten Sami Al Ali att utpressning är ett växande problem för hbt-personer i regionen.
– Liknande incidenter är tyvärr ganska vanliga i Gulfstaterna och speciellt Saudiarabien, säger han. Kvinnor och män, speciellt homosexuella, utpressas för sex och pengar.
Enligt Gaymiddleeast.com är det även landets sedlighetspolis själva som står för utpressningen eller, likt i många andra länder i regionen, utger sig på Internetforum för att vara homosexuella i syfte att gillra en fälla.
Då homosexualitet var kriminaliserat och starkt tabubelagt i Sverige och andra västländer nämndes just utpressningshotet som ett av motiven till att liberalisera lagarna. Detsamma menar nu Gaymiddleeast.com borde få myndigheterna i Saudiarabien att avkriminalisera homosexuella kontakter.