Den internationella pressen noterar att Sir Elton John ändrat inställning i äktenskapsfrågan. Tidigare har han uttalat att partnerskap räcker.
– Om homosexuella vill gifta sig så borde det ske genom civili registrering. Ordet ”äktenskap” gör bara folk arga”, har han tidigare sagt.
Men vid onsdagens stora insamlingsgala för the American Foundation for Equal Rights, som arbetar för att åter göra enkönade äktenskap tillåtna i Kaliforninen, markerade han en ändrad inställning.
Som en gay man tror jag att jag har allt, sa han. Jag har en fantastisk karriär, en underbart liv. Jag har min hälsa. jag har sedan 17 år en partner och jag har en son. Och vet ni, ändå har jag inte allt, eftersom jag inte möts av respekt från kyrkans folk, och politiker som säger att jag inte är värdig nog eller att jag ”är mindre än” eftersom jag är gay.
– Det känns närmast löjligt att jag kan leva med en partner sedan 17 år och att vi har en son, men att vi inte får gifta oss, sa han vidare
Hans öppna stöd för att äktenskapslagarna skall vara könsneutrala möttes med jubel av publiken.
Galan, där Elton John bland annat sjöng ”Your Song” samlade in 3 miljoner dollar (när 19 miljoner kronor) till arbetet för lika rättigheter.