Pride i Oslo

Oslo Pride startade igår och kulminerar i helgen med den självklara höjdpunkten på lördag: Prideparaden. Förra året hade den hela 40 000 deltagare och 200 000 som hejade på från sidan. Paraden avgår från Grønlandsleiret klockan 13.00.

Pride Park hittar du i centrala Oslo och har öppet onsdag till lördag. Det är helt gratis och öppet för alla. Efter klockan 20.00 är det 18 årsgräns i hela parken.

I parken har de flera stora namn som Alexandra Joner och Broen. Men vi är nog mest peppade på 90-tals ikonerna Vengaboys som intar scen på torsdag.

Fredag och lördag är det också fullspäckat med fester. Planera dina Oslo-nätter här!

Paradvägen genom Oslo.

Prajda i Helsingfors

Ta färjan eller hoppa på flyget en timme över sundet och landa i härliga Helsingfors. här hittar du ett fullspäckat Prideprogram som redan är igång. Pridetåget går av stapeln på lördag klockan 13.00 från Senatstorget och avslutar i Brunnsparken.

Om din finska är knackig så finns även en svenskspråkig sektion i paraden. Sektionen hittar du under den finlandssvenska flaggan.

Efter paraden är det dags för parkfest i Brunnsparken med tre scener som fylls av artister och DJ:s. Senare på kvällens avslutningsfest kommer transikonen Dana International att uppträda. Vilket fest!

Paradvägen i Helsingfors.