Camilla Wagner var på väg hem från ett mingel under Almedalsveckan när hon fick syn på en grupp nazister, rapporterar Aftonbladet. Hon går för att hämta en Regnbågsflagga och tar sig till Södertorg, där nazisterna har polistillstånd att hålla till nära RFSL:s lokaler.

– Vi provocerar väl dem så de snor flaggan från oss. Vi springer efter dem och de knuffar oss på olika sätt, säger Wagner till Aftonbladet.

I en film som Wagner själv lagt upp på Facebook pratar hon med en tjej som uppfattas tillhöra nazistgänget. Plötsligt hörs en smäll och telefonen flyger upp i luften. Ögonblick senare ligger hon gråtandes på gatan.

– Jag ser det inte själv men min kollega har berättat att en man kommer springande och knuffar mig med en rugbytackling, jag och min telefon flyger och jag landar på bakhuvudet, säger hon till Aftonbladet.

Polisen grep den misstänkta mannen på plats och misstänker att gärningsmannen haft ett hatbrottsmotiv.

Nordiska motståndsrörelsen har tillstånd att vara på Södertorg utanför RFSL:s lokaler från tisdag till och med imorgon fredag. På deras hemsida beskriver de sin närvaro som ”en invasion av Almedalen” och skriver att de idag, torsdag kommer ”inta Almedalen med full kraft!”.