Sexinspiratören Marika Smith.
Vad kan vi vänta oss av denna oralsexkurs?

– Det är, vad jag vet, världens första könsneutrala oralsexkurs och kanske enda. Jag har jobbat med den här i ett år nu och har maxat kursen speciellt inför Pride då jag vill erbjuda tips och tricks för människor med alla olika könsorgan, även de som inte är medfödda. Det kommer vara information med tips om olika tekniker och sedan kommer man få träna oralsex på olika frukter. Vanligtvis är den på svenska men eftersom det är Europride är den på engelska, mycket för att det kan komma besökare som kanske inte har den här typen av klasser i sina hemland.

Hur viktigt är det att vara bra på oralsex?

– Framför allt är det viktigt att det är ett aktivt val vad man vill ha för sex. Man ska kunna vilja ha oralsex. Det finns ett slags outtalat manus, speciellt för hbtq-personer, om vad för sex man bör ha mycket baserat på heterosex. Man behöver inte följa det. Det är viktigt att komma ifrån knullnormen som man lärt sig. Sex borde vara en buffé med massa alternativ istället för en tråkig trerättersmiddag.

Är hbtq-personer generellt bättre på oralsex?

– Kollar man på statistik så får kvinnor som har sex med kvinnor fler orgasmer än de som har sex med män, och det är just för att det är fokus på annat än bara penetration. Så det stämmer för lesbiska. Och det kanske finns en viss sanning i att killar suger bättre kuk eftersom om man har kuk så vet man hur man behandlar den. Både lesbiska och bögar har ju ett försprång eftersom de fått lära om sig från den heteronorm man lär sig i skolan. Många gaypersoner är ju också intresserade av sex just eftersom de fått lära sig att ha det på sina villkor.

Vad är dina främsta tips för någon som vill bli bättre på oralsex?

– Visa engagemang. Man bör visa att man vill ha oralsex med sin partner för finns engagemanget där så upplevs man som bra. Låt det ta tid, det gäller alla kön. Man bör inte skynda på. Visst kan man suga kuk i en gränd till exempel men då hinner man inte bygga upp någon riktig intensitet. Slutligen bör det vara blött. Ingen vill ha torrt oralsex. Använd mycket saliv, dregla, kleta, gläfsa. Hellre lite för mycket än för lite.

Vad är de största likheterna mellan de olika könen när det kommer till oralsex?

– Alla kön är ju byggda med samma delar. Kuken och klitorisen har ju samma uppbyggnad och därmed är sexteknikerna också de samma. Generellt sett är dock klitorisen lite känsligare och personer med kvinnliga hormoner brukar ta längre tid på sig. Ett snabbtips för båda könen är slick och sug. Det är lätt hänt att man glömmer det ena och eller det andra beroende på. Klitorisen behöver ju mer än bara slick precis som man bör göra mer än bara suga på en kuk.

Kommer du gå något på festivalen i övrigt?

– Jag kommer även delta i ett panelsamtal om analsex i PrideHouse men tyvärr krockar resten av festivalen med en resa så det blir tyvärr inget festande denna gång.

Oral sex class for all genders

Datum/tid: tis 31 jul 19:00-21:00

Språk: Engelska

Workshop/seminarie

Plats: Lovestore, Bondegatan 6

Pris: 649 SEK (rabattkoder finns här)

Station/hållplats: Medborgarplatsen