Komiker och invigningstalare; Jamie Lorean MacDonald

Invigningstalaren James Lorien MacDonald

– Är du en av de som tror att bdsm är stenhårt allvarligt, eller som i Fifty shades? James Lorien MacDonald, KK:s invigningstalare, har fått sina största skratt när sessioner tagit en oplanerad riktning, och många kinksters fnissar igenkännande. James är en kanadensisk/skotsk/finsk komiker och gay transperson, och uppträder alla kvällar. Bra för mig som crushat hårt på den varma smarta humorn om queerness, transerfarenheter och kinks.

 

Mänsklig Ponny

Umgås och åk på tur med mänskliga ponnyer

– Våra fantastiska ”human ponies” heter Minuette, Aaleyah och King Diva. Prata med dem, bli glad av dem, åk med i deras sulky på Prideområdet. De håller ponnyträffar i Stockholm med dressyr, sulkykörning, hoppning och stockdragning.

 

 

Person prövar att bli bunden.

Prova på-stationerna

Bli lätt bunden eller smiskad av trygga och erfarna värdar från Peer Rope och Club Sade, och få svar på dina frågor. Våra värdar hjälper dig gärna. Fastnar du för rep finns det även introworkshops där du får lära dig att knyta själv.

(Insidertips: Ju senare på kvällen desto fler vågar sig in. Prövar du tidigt hinner du alltså komma tillbaka och pröva igen. Och igen.)

Ceci Ferox & Nana Quinncoon (Finland), uppträder med repshow.

Titta på Repshow

Två shower som jag ser extra mycket fram emot är det finska gästspelet med Ceci Ferox och Nana Quinncoon på torsdag och lördag men också Fittglitters och Dekadamens performance på torsdag. Med Fittglitters färgsprakande känslotornados och Dekadamens svarta burlesquebakgrund kan allt hända.

Ylva-Maria Thompson

Kinkysalen! Ask the gay doctor

Föreläsningar om straponsex, transgear, läderkultur, animal roleplay, och yonicasting med Ylva-Maria Thompson. Extra högaktuellt är kanske föreläsningarna med psykologer och bdsm-utövare om samtycke och psykisk dominans. Bdsm-kulturen vet vikten av att förstå vad den andra vill och menar, samtycke och rätten att dra tillbaka det. Till viss del finns maktförskjutning och ojämlikhet i alla relationer. Om en är medveten kan en i alla fall göra egna val.

Varje år säger besökare överraskat: ”Men ni verkar ju så glada allihopa!” Klart en blir glad när en gör något en älskar, och ser människor våga pröva och upptäcka nytt. Lyckohormonet oxytocin som frigörs när en blir frivilligt bunden är samma som frigörs vid frivilliga kramar, och är dessutom luftburet.

Så ta ett djupt andetag och en paus i baren. Prata med en värd, eller besökaren bredvid dig. När du sen kommer hem till vardagen kan du googla upp fotografen Michael Topolovacs bilder av besökare i deras bdsm-outfits bredvid bilder av dem i sina vardagskläder, och veta att världen aldrig är så grå och trist som den kan verka ibland.