Vad kan vi förvänta oss från Det politiska spelet?

– Vi är podden som nördar ner oss kring inrikespolitik och nu ska vi gräva oss ytterligare en djupare grop där vi kastat ut de göteborgska heteromännen, Ramberg och Furtenbach, och får istället en queer cast av SR:s Palmira Koukkari Mbenga och Agneta Furvik samt TV4:s Anders Pihlblad.

Vilken roll har politik på EuroPride?

– Alltså allt med Pride blir politik vare sig man vill eller inte.

Vad är de viktigaste politiska hbtq-frågorna och vad bör partierna göra?

– Jag vet inte! Och då är jag ändå en gay som jobbar med politik. Lite som med med kultur lyckas aldrig hbtq tränga igenom på den inrikespolitiska agendan. Varför det är så ska vi försöka reda ut.

Vi vet ungefär var partierna står i hbtq-frågor. Men vilket eller vilka parti har ett oväntat högt hbtq-engagemang få vet om?

– Det mest kontroversiella är ju hur den radikala högern omfamnar hbtq. Är det en framgång eller bara ett vapen mot muslimer? Något som också diskuteras i podden.

Vad betyder Pride och årets tema ”Redo för nästa steg” för dig?

– Så mycket tolkningsmöjligheter!! Ska alla gays gifta sig, skaffa barn och bli militärer? Eller ska Pride bli en förlängning av första maj och kämpa för att avskaffa kapitalismen? Eller är det mer explicit – nu när landstinget har prepgodisregn, kasta kondomen och dyk ner i en bassäng av säd?? JAG VET INTE!

Hur kommer du själv fira Pride? Kommer du gå i paraden?

– Jag älskade att åka på Sportbladets float när jag jobbade på Aftonbladet och Tobbe Ek matade oss alla med alkoglass! Nu kommer jag hänga med moderatgays och dricka cocktails i en snofsig våning med utsikt över paraden. Och titta ner på alla skrikiga, vulgära, svettiga, dansande, lättklädda, regnbågsfärgade, extatiska, underbara jävla människor!

Datum/tid: tor 2 aug 16:00–16:45

Språk: Svenska

Debatt/panelsamtal

Arrangör: Sveriges Radio

Plats: EuroPride House (Sveriges Radio vån. 4, Våning 4)

Kulturhuset Stadsteatern, Sergels Torg 1