Clarion, som ligger under Petter Stordalens Choice Hotels, är officiell partner till Stockholm Pride. Den sponsringen ledde till att den kristna tidningen Världen idag publicerade en artikel där de intervjuade sin ledarskribent Per Ewert med hustrun Therése Ewert som valt att säga upp sitt medlemskap i hotellkedjan på grund av ”det djupt problematiska innehållet i Pride”.

Paret Ewert ligger också bakom rapporten Det färgglada mörkret som släpptes av kristna stiftelsen Claphaminstitutet inför Pride, Therése Ewert som medförfattare och Per Ewert som utgivare genom Claphaminstitutet. I rapporten har paret tillsammans med två andra signaturer bedömt Stockholm Prides program från 2017 och kommit fram till att det är skadligt för folkhälsan.

Rapporten fick utstå hård kritik från bland annat forskaren Patrik Lindenfors som kallade den fördomsfull och djupt obehaglig.

”Man kommer fram till att Pridefestivalen är skadlig för folkhälsan utifrån ”statistik” som en 12-åring hade kunnat ta fram på tio minuter” skrev Lindenfors i Dagens Samhälle.

Nu svarar Petter Stordalen på makarna Ewerts kritik av sponsorskapet i ett pressmeddelande.

”Stockholm exploderar i färger. Det är EuroPride och folk från hela Europa har rest till Sverige för att fira mångfald och öppenhet. Det tycker Nordic Choice Hotels är helt fantastiskt, dessvärre håller inte alla med.”

Vidare listar han en rad pridefestivaler som hotellkedjan är stolta samarbetspartner med och påpekar att deras hotell har badat i regnbågsfärger under sommaren.

”Vi stöttar Pride för att vi vill säga till världen att vår dörr står öppen oavsett vem du är och hur du identifierar dig. Vi höjer våra röster för jämställdhet, respekt och allas lika värde. Det är viktiga värden för våra medarbetare och det är viktiga värden för gemenskap.” skriver Stordalen.