”När vuxna är kära i varandra och vill leva tillsammans, vill de kanske gifta sig. Många vill gifta sig i kyrkan. Det kan vara att stort bröllop eller en liten vigsel. Även två killar eller två tjejer kan gifta sig.” så säger Svenska kyrkans app för barn som visar upp olika saker kyrkan gör.

Efter det uttalandet går appen vidare med att berätta hur en vigsel går till. Det ska ha förvirrat en fyraårig flicka boende i Mellansverige när hon spelade Kyrkan-appen tidigare i sommar, enligt hennes föräldrar som kontaktat kristna tidningen Världen idag.

Till dessa bilder berättar Kyrkan-appen om kärlek och vigslar.

– Vi brukar titta på vad det är för app innan vi låter vår dotter spela men den här gången gjorde vi inte det. Vi tänkte att en app från Svenska kyrkan inte kunde innehålla något konstigt, säger flickans mamma till Världen idag och fortsätter:

–Min dotter är bara fyra år. Hon har just börjat lära sig om pojkar och flickor och att vara kär. Det som appen säger blir förvirrande, det går emot vad hon känner biologiskt.

När Världen idags reporter kontaktar Svenska kyrkan gällande klagomålet svarar Liselotte Rogberg från kommunikationsavdelningen att samkönade äktenskap är en del av Svenska kyrkan.

– Kanske hittar fyraåringens föräldrar i det samtalet nya infallsvinklar utifrån barnets frågor och erfarenheter.

Samkönade vigslar blev tillåtet i Svenska kyrkan 2009. Nedan är filmen som ska ha förvirrat fyraåringen.