Vilka är Tranzmission? 

– Vi är en draggrupp som har bas i Göteborg, våra ledord har alltid varit Glitter-Glamour-Show & Party. Vi har alltid dragits åt att göra dragshow mer färgstark och experimentell, fast alltid i basen av traditionell dragshow. Idag är vi mer än ren showgrupp, vi kör både Youtube/DJ Kollektiv i kombination med shows, lite mer multitasking på äldre dar, säger gruppmedlemmen Jörgen Bäckman

Nu firar ni 20 år, vilket är ditt favoritminne hittills? 

– Vi har så många roliga minnen att se tillbaka på, och vissa är verkligen  ”nypa sig i armen”-händelser. Men det bästa är alltid den helt underbara hbtq-familjen som är den bästa publiken av alla, oavsett plats, stad eller land. 

Under EuroPride Göteborg kommer ni ha en mängd framträdanden utspridda över hela staden. Hur orkar ni? 

– Vi orkar med hjälp av smink, korsetter och Redbull. Nej skämt åsido, vi orkar för det är så otroligt roligt att möta publik och underhålla, alla timmar bakom med bland annat kostymtillverkning glöms bort. Så att överboka oss under EuroPride gör vi med glädje, det är den bästa starten på vårt 20-årsjubileum.

Varför ska man komma och se er i veckan? 

– Vi bjuder på färgstark dragshow, alltid med glimten i ögat och foten på jorden. ” Välkommen till ett glittrande glatt Göteborg ”.

Här får du din drug-dos under EuroPride Göteborg

14/8 inför Banaramas konserten håller vi PreParty på samma scen kl 18.30-19:30. Plats Lisebergs Stora Scen.

16/8 håller vi ett skönt regnbågsparty inför helgens festligheter på BeeBar. Plats Kungstorget kl 22-03

17/8 gästar vi Casino Cosmopol för en glammig förkväll med ett hbtq-quiz, musik, show och fina priser. Plats Packhuskajen.

17/8 Senare samma kväll på Clarion Post är vi värdar åt festfixare Gunn Lundemo på den första officiella Pridefesten. Plats Drottningtorget kl. 23-03

18/8 Så står vi på scen för den andra kvällen av Gunns officiella festligheter. Plats Clarion Post kl. 01.

18/8 Senare samma natt står vi på scen på Gretas. Plats Drottninggatan kl 03.