EuroPride i Göteborg samarbetar med Kulturkalaset. Enligt West Prides ordförande och verksamhetsansvarig för Kulturkalaset, Tasso Stafilidis skulle det göra att EuroPride blev ”större, häftigare och mer internationellt”. I en intervju publicerad i QX augustinummer berättade han även att samarbetet skulle ge Pride en större spridning med över 1300 programpunkter.

Men det gäller inte en programpunkt. Ikväll när den libanesiska stjärnan Nancy Ajram intar scenen så plockas nämligen Pride-spåren bort.

– Först ville man att vi skulle ta bort alla regnbågsflaggor från hela Avenyn men det går naturligtvis inte. Det är viktigt att påpeka att det här är en artist vars karriär till 99 procent finns i länder där det är förbjudet och i vissa fall belagt med dödsstraff att vara öppet homosexuell, säger han till GP och fortsätter:

– Vi kan inte tvinga Nancy Ajram att göra ett politiskt statement genom att uppträda på en regnbågsscen.

Vidare förklarar Stafilidis för GP att Ajram blivit utlovad en neutral scen samt att hon inte blivit informerad om att EuroPride samarbetar med Kulturkalaset. Han tar också på sig ansvaret för att inte ha informerat artisten om upplägget, och poängterar att Ajram inte har några problem med att det pågår en festival.