Under torsdagen presenterade socialdemokraternas valberedning sitt förslag till hur partiet skall ledas efter Mona Sahlin och Ibrahim Baylan. Smålänningen Håkan Juholt och stockholmaren Carin Jämtin skall som partiledare och partisekreterare nu vända de vikande opinionssiffrorna.
Från socialdemokratiskt HBT-håll är tongångarna positiva. Bloggaren Alexandra Einerstam skriver på HBT-sossen att hon ”hoppar upp och ner av glädje och skriker: JA!”. I kommentarsfältet skriver hon dock senare med en viss reservation: ”Just nu säger jag ja till allt *skratt*”
HBT-Socialdemokraternas förbundsordförande Anders Selin är också positiv till förslaget till ny ledning för partiet.
– Av det jag känner till om Håkan Juholt och Carin Jämtin så är jag trygg i att vi också fortsättningsvis kommer att stå i framkant vad gäller kampen för hbt-personers rättigheter, säger han till QX.

Carin Jämtin och Håkan Juholt

– Carin Jämtin har ofta besökt oss under Stockholm Pride och gjort utspel tillsammans med oss i olika frågor. Och när Håkan Juholt var biträdande partisekreterare för några år sedan så var han till stor hjälp när vi skulle gå från att vara tre stycken individuella s-föreningar till att bli bli det förbund vi är idag.
Anders Selin säger att man så snart en ny partiordförande och sekreterare är vald skall ”sätta sig ner” och ”gå igenom vilka frågor som ligger på dagordningen framöver.”

Socialdemokraterna på Qruiser/b>