– Eftersom President Obama fortsätter att sträva efter allas rätt till lika beskattning, skydd och värdighet inför lagen uppmanar jag honom att lyssna på alla gay och lesbiska par och familjer så att han bättre kan förstå hur ett jämlikt äktenskap påverkar oss alla. säger Glee-stjärnan Jane Lynch till LA Times.

Det är inte bara öppet homosexuella som Jane Lynch, programledaren Ellen DeGeneres, och skådespelerskan Lily Tomlin som har skrivit på uppmaningen till President Obama om att få ett slut på ”exkluderandet av par av samma kön från äktenskapet.” Även årets Oscarsvärdinna Anne Hathaway och skådespelarna Eric McCormack och Martin Sheen följer med i uppmaningen som kommer att fortsätta ända tills Obama uttrycker sitt stöd, enligt gruppen Tech VIPs som ligger bakom den äktenskapskampanjen.

Andra namnkunniga underskrifter kommer från sångare som Melissa Ehteridge, Mya och Rufus Wainwright, samt dramatikern Tony Kushner och skiv- och filmbolagsbossen David Geffen. Dessutom återfinns namnteckningarna från Twitters skapare Jack Dorsey, Chris Huges från Facebook och Napsters grundare Sean Parker(nyligen gestaltad av Justin Timberlake i Facebook-filmen ”The Social Network”). Även NFL-stjärnorna Brendon Ayanbadejo och Scott Fujita har satt sina namn på presidentuppmaningen som kommer att överlämnas till Vita Huset av regnbågsfamiljer under våren. Förutom brevet kommer kampanjen ”Say I Do” lyfta fram enkönade par och deras familjemedlemmar i olika medier, säger arrangörerna.

”Äktenskapet är en samling två liv, märkt av ett offentligt löfte om kärlek och ansvar inför vänner och familj. Och äktenskap leder inte bara allmänhetens respekt och personlig betydelse, men också ett skyddsnät av rättsligt skydd, rättigheter och skyldigheter för vilka det finns ingen ersättning.”

Jane Lynch gifte sig i maj 2010 med Lara Embry i Massachusetts, en av fem delstater där enkönade äktenskap är lagliga. Under den korta period under 2008 som enkönade äktenskap var tillåtet i Kalifornien gifte sig Ellen DeGeneres med Ally McBeal-skådespelerskan Portia de Rossi, som efter äktenskapet tog DeGeneres efternamn. Lily Tomlin är själv inte gift men har sedan 1971 levt öppet med partnern Jane Wagner och säger:
– Äktenskapet är två liv, märkta med ett offentligt löfte om kärlek och ansvar inför vänner och familj. Äktenskap leder inte bara allmänhetens respekt och personlig betydelse, men också ett skyddsnät av rättsligt skydd, rättigheter och skyldigheter för vilka det inte finns någon ersättning. ”