Med över 250 000 besök sedan starten i september förra året har Sebastian Stenholm som driver Gaybloggen på QX/Qruiser blivit en av de mest populära. Bloggen ingår även i det socialdemokratiska bloggnätverket NetRoots.
När nu i helgen avgår i samband med den extra partikongressen, befinner som Gaysossen på plats.
– Rapporteringen från kongressen kommer att bjuda på några spännande intervjuer med toppnamn inom socialdemokratin, berättar han för QX. Seriösa frågor kommer att blandas men en och annan lite vågad.
Sebastian Stenholm bor idag i Halmstad efter flytt från Stockholm och han arbetar som moderator inom IT-säkerhet och studerar statsvetenskap.
– Jag gick med i socialdemokraterna för mitt motstånd mot orättvisor, berättar han. Och för min tro på jämlikhet som bästa redskapet för ett gott samhälle.
Sebastian berättar att han hittills inte haft så mycket kontakt med HBT-Socialdemokraterna men att han funderar kring att ta tag i att starta en lokalavdelning i Halland.
– Samtidigt vill jag inte etikettera människor utan istället lyfta fram det vi har gemensamt, säger Stenholm som menar att det finns mycket kvar på det politiska området när det gäller HBT–frågor.
– Den kampen tar vi bäst om vi är många och hittar lösningar ihop oavsett partifärg, säger han.
Jobbet med att legitimera homo- och bisexuella som adoptivföräldrar av barn från andra länder är ett exempel på en fråga som Sebastian sätter högt upp på dagordningen.
– Sexualitet kan aldrig vara en avgörande faktor kring din lämplighet som förälder, menar han.
Och i valet 2014 siktar så han på riksdagen och vill där vara den främsta rösten för HBT – människors livsvillkor och framtid i det socialdemokratiska riksdagsgruppen.