Bruce Rauner, en republikansk guvernör i Illinois, USA, har valt att ta till ett annorlunda och ganska smaklöst knep för att visa hur hans motståndare leder Illinois mot avgrunden. Reklamen heter ”Unholy Union” och gestaltar JB Pritzker och Mike Madigan, två demokrater från samma stat, som står i kyrkan och ska gifta sig.

Den republikanske politikern spelar prästen och berättar att demokraterna får ingå ett oheligt förhållande om de lovar att höja skatterna och spä på korruptionen. Bruce Rauner avslutar med att titta in i kameran och säga ”By the power vested in me I now pronounce Illinois f***ed”. Han har efteråt försvarat sig med att han vigt gaypar i kyrkan på riktigt och att han stöttar HBTQ-personer.

JB Pritzker har bemött klippet i en radiokanal.
– Såhär är det, Bruce Rauner är desperat då det bara är 14 dagar kvar av kampanjen. Han är beredd att säga och göra precis vad som helst för att vinna det här omvalet.

Bruce Rauner säger, till samma radiokanal, att han tycker det är tråkigt att den stora grejen blir att det är två män som gifter sig, när det är det politiska budskapet han vill lyfta.

Ja just det, för det finns ju inga andra sätt man lyfta politiska budskap på?