Hörby kommunhus har under en längre tid blivit utsatta för attacker från högerextrema grupper. Sommaren 2017 så valde kommunen att hissa en prideflagga i samband med Malmö Pride. Men den fick inte sitta kvar länge då någon tog ner den och eldade upp den.

Den senaste attacken skedde för några veckor sedan när kommunhuset blev avspärrat. I samband med avspärrningen lämnades en lapp på dörren med rubriken ”VARNING!”, signerad Nordiska motståndsrörelsen.

Texten sattes upp i samband med avspärrningen.
Avspärrningen till kommunhuset.

 

På lappen står det:
”I denna byggnad finns folkförrädare! Ryggradslösa, korrupta människor som hävdar att de för folkets talan. Verkligheten är dock en annan. Dessa folkförrädare har sålt ut sitt land och sitt folk till globalister och ondsinta, ljusskygga sionister.
De har låtit öppna upp gränserna för en massiv invasion av rasfrämlingar som på sikt kommer leda till förintelsen av det vita svenska folket.
Detta har även fått till följd att Sveriges invånare dagligen blir utsatta för våldtäkter, rån och överfall med dödlig utgång. De bär det yttersta ansvaret för det samhällsförtal vi ser idag.
Nordiska motståndsrörelsen glömmer aldrig och förlåter aldrig politikernas svek mot vårt folk.

Till politikerna i denna byggnad:
Ni kommer att få betala för era vidriga brott mot det nordiska folket när ni ställs inför rätta i den framtida folkdomstolen!”

Bahareh Andersson, sektionschef för familjefrid och integration, jobbar på kommunhuset i Hörby och QX har pratat med henne om händelsen.

Varför tror du att kommunhuset har blivit utsatt för attacker?
– Jag kan inte säga exakt varför kommunhuset blev attackerad av hatiska och nazistiska krafter. Men jag känner en del som jobbar inom kommunhuset som arbetar för allas lika värde och rättigheter, oavsett etnisk bakgrund, vilken religion man sympatiserar med eller sexuell läggning.

Kärlekssvar

Några veckor efter attacken så möttes kommunarbetarna av en positiv överraskning vid dörren. Någon hade placerat prideflaggor i blommorna vid ingången. På flaggorna stod det ”Mer kärlek till Hörby”.

Detta möttes de som jobbar i kommunhuset av, kort efter attacken från NMR.

Bahare Andersson säger att kommunen verkligen ska ta till fasta på orden som står på flaggan.
– Det var så underbart och fantastiskt att se. Det är nog en invånare i Hörby som vill dela med sig av det här budskapet. I kommunen så har vi tagit fram en handlingsplan för HBTQ-personers rätt till trygghet och inkludering. För att nå det målet krävs ett systematiskt och aktivt arbete när det gäller HBTQ-frågor.