Det är bara en vecka kvar ungefär, hur ligger ni till?
– Det går bra! På Gotland så arrangerar det Gotländska samhället nästan allting, så är vi med och gör programmen, schema och håller möten. Det är roligt för trots att det inte bor så många på Gotland så finns det otroligt många initiativ. Jag tror Gotland är lite unikt på det sättet. Vi är inte många, men vi gör mycket.

Skiljer sig Gotland Pride på något sätt från andra Pride?
– Vi har ingen prideparad som många andra har. Det har vi valt bort av lite olika anledningar. Dels så är det ganska kallt nu i november. Sen är det en stor mångfaldsparad under Almedalsveckan där väldigt många deltar. Vi har dessutom valt att lägga ett stort fokus på kunskapshöjande aktiviteter och föreläsningar på Gotland Pride.

Vad ser du fram emot mest?
– Det finns så många fina och roliga engagemang man kan ta del av. Men invigningen är såklart alltid rolig. Fredrik Apollo Asplund ska göra en föreställning under invigningen vilket ska bli väldigt roligt!

Mellan 13-18 november engagerar sig många på ön. Här är ett kreativt sätt man kan hänga kläder på under pride.

Kommer det bli någon Gotländsk prägel på det hela?
– Ja vi brukar under varje Gotland Pride dela ut något som vi kallar för Regnbågsbaggen. Det är ett pris vi ger till näringsidkare, organisationer, föreningar eller personer som aktivt jobbat med HBTQ-frågor. De som bor på Gotland har nominerat och det engagemanget uppskattas. Regnbågsbaggen får ett nytt utseende varje år av AnnaMaria Bauer som formger den.

Något du vill säga till besökare och de som engagerar sig?
– Vi får inte ta de här rättigheterna för givet. Speciellt inte nu, när det finns krafter i Sverige och världen som vill begränsa HBTQ-personers rättigheter. Därför blir jag jätteglad när så många på Gotland engagerar sig och visar sitt stöd.

Gotland Pride är 13-18 november. Mer information finns på deras hemsida gotlandpride.se och deras facebooksida.

Pridekalendern 2019 uppdateras löpande. Fler datum redan klara.