Kommentaren "Coolt" skrevs under ett inlägg om koncentrationsläger för homosexuella i Tjetjenien. Bilden tagen av BLT.se.

Det var under måndagsmorgonen som Blekinge Läns Tidning(BLT) rapporterade om SD-politikern Hugo Hobrings kommentar på instagram. Inlägget handlar om koncentrationsläger för homosexuella i Tjetjenien, där Hobring valde att kommentera ”Coolt”.

Efter att BLT skrev en artikel om kommentaren så väljer nu Hobring att avsäga sig alla uppdrag inom partiet. I ett pressmeddelande skriver han:

”Med detta meddelande väljer jag, Hugo Hobring att meddela att jag avsäger mig alla uppdrag för Sverigedemokraterna i Sölvesborg.”

I meddelandet skriver också Hobring att ha känner sig orättvist anklagad.

”Det bottnar i ett dumt försök av mig att genom att ironisera öppna upp för en dialog med en person om hur horribelt det som försiggår i Tjetjenien faktiskt är där man utsätter HBT-personer för fruktansvärda vidrigheter.”

SD:s distriktsordförande, Björn T. Nurhadi, har svarat till BLT om kommentaren.
– Vi ser ytterst allvarligt på att någon av våra företrädare skulle ha skrivit ”coolt” som ett svar på ett inlägg där en känd islamist förföljer homosexuella.