Det var under nattens viktiga ”mid-terms” som Polis blev historisk och nu tar över posten efter sin demokratkollega John Hickenlooper.

Polis berättade öppet om sina barn och partner under valkampanjen, och tryckte till och med på skillnaden mellan honom och Trump under sin kampanj.
– Detta ger Colorado en nagel i ögat på Mike Pence, vars syn på USA inte är så inkluderande som USA är idag, sa Polis under ett valtal tidigare i år.

Jared Polis vann med 52 procent mot motståndaren Walker Stapeltons 45 procent. Hans seger ses också som en stor seger för HBTQ-rörelsen i USA. Flera stora regnbågsorganistaioner uttryckte att denna händelse kommer ha viktiga effekter i framtida val.
– Att Jared Polis utses till den första öppet homosexuella guvernören, får många barn och tonåringar idag att tänka ”Jag ska bli min stats guvernör en dag”. Hans vinst kommer garanterat att inspirera många, sa Rea Carey, på National LGBTQ Task Force Action Fund.

Jared Polis är den andra HBTQ-personen någonsin att vinna en guvernörspost i en amerikansk stat. Oregons sittande guvernör Kate Brown är bisexuell. Det ska också tilläggas att New Jerseys Jim McGreevey kom ut medan han var sittande guvernör.

Sharice Davids (D) tar plats i USAs Kongress.

Andra viktiga händelser under nattens val var att antalet kvinnliga representanter i representanthuset ökar från 84 till över hundra, Michigans Rashida Tlaib och Minnesotas Ilhan Omar ser ut att bli de första muslimska kvinnorna i kongressen, och demokraterna Sharice Davids och Deb Haaland är de första kvinnorna ur USAs ursprungsbefolkning som nu valts in i kongressen. Davids, som är lesbisk, blir därmed den första HBTQ-kongressledamoten från Kansas.

Polis-supporters jublar efter valresultatet.