Edith Escobar, fritidspolitiker (M) och vice förbundsordförande för Moderaternas hbt-förbund Öppna moderater, har valt att lämna kommunfullmäktige i Lund.
– Vid kommande årsmöte lämnar jag också ordförandeskapet i Öppna moderater Syd och Vice ordförandeskapet i Öppna moderaters förbund. Det som fick mig att ta detta beslut var att jag under en lång tid har sett hur en del av moderaterna mer och mer närmar sig SD.

Det finns stora skillnader mellan hur moderaterna ser ut idag, jämfört med hur det var under Reinfeldts tid, menar Escobar. Hon upplever att partiet i nuläget håller på att gå åt helt fel riktning. Hennes engagemang för hbtq-frågor vill hon lägga någon annanstans.
– Politiker kommer och går, men problemen finns kvar och måste lösas med andra medel. Politik är inte det enda sättet att förändra och jobba för hbtq-frågor.

Hur SD ser på invandrare och homosexuella har gjort att Escobar inte längre kan fortsätta sitt arbete, då hon ser att hennes parti närmar sig ett samarbete med SD.
–Som invandrare och lesbisk kan jag inte gå emot min egen existens eller förklara vad jag gör i ett parti som inleder ett samarbete med Sverigedemokraterna.

Partipolitiken är slut för Escobars del. Hon tror fortfarande på grunden i Moderaternas politik, men hon känner att hennes tid och engagemang kan göra mer nytta på annat håll.
– Jag är redan igång med andra engagemang som har fokus på hbtq, främst för lesbiska kvinnor.